project woonhuis IJzendoorn, Hilvarenbeek

winnaar welstandsprijs Noord Brabant 2001, individuele woningbouw

De woning vormt de afsluiting van een stedenbouwkundig markante locatie in de Loosche Akkers in Hilvarenbeek. De symmetrische opzet van de flankerende bouwblokken van geschakelde woningen vindt zijn letterlijk en figuurlijk hoogtepunt in de uitgesproken driehoekige vorm van het woonhuis. 
In samenspraak met de opdrachtgever bleken het programma van eisen en de beoogde expressieve vorm goed op elkaar aan te sluiten. De hoofdmassa uit drie lagen vormt het beeldbepalende element van de woning. De expressie van de massavorm wordt voor een belangrijk deel bepaald door het contrast tussen de gesloten straatzijde en de open tuinzijde: aan de voorkant geeft de spitse ronding met de diepe uitsneden van de raamstroken het geheel een sculpturalere uitstraling, terwijl aan de achterzijde met het lijnenspel van de lamellen een meer grafisch beeld ontstaat. 
De platte en lange bijmassa's zijn ten slotte zo gesitueerd dat de symmetrie van de situatie wordt ondersteund en dat zowel een begeleiding van de straat als een afscheiding van de tuin ontstaat.
 
  • Billiga ray ban wayfarer solglasogon
  • nike mercurial superfly
  • www.xiaokuwang.com